Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Amerika Kutatóintézet

Kutatónk a sikeres startup ökoszisztéma nyomában

Az Ács Zoltán professzor szakmai munkásságát áttekintő nemzetközi tudományos konferencia részeként szervezte meg 2023. október 6-án a Mathias Corvinus Collegium Lunch Talks kerekasztal beszélgetését, ahol az előadók a sikeres hazai startup ökoszisztéma építésről beszélgettek. A panelt az MCC Közgazdasági Iskolájának vezetője, Dr. Szepesi Balázs vezette. Ő beszélgetett Prof. Dr. Ács Zoltánnal, a George Mason University, a London School of Economics oktatójával, az MCC vendégoktatójával, Prof. Dr. Erik Stam az Ütrechti Egyetem Közgazdasági Iskolájának professzorával és Dr. Szakos Judittal, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Amerika Kutatóintézet tudományos munkatársával.

A beszélgetés során az előadók az ökoszisztéma, a támogató intézmények fontosságát hangsúlyozták, valamint kitértek az állam szerepére és a magyar lakosság vállalkozói kedvének növelésében rejlő kihívásokra is.

Az MCC honlapján elérhető részletes beszámoló: https://mcc.hu/hir/hogyan-epitsunk-sikeres-start-up-okoszisztemat-magyarorszagon 

Fotók: MCC