Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Amerika Kutatóintézet

Kutatóink megjelenései az elmúlt hétről

Intézetvezetőnk, Mártonffy Balázs az NKE Stratégiai Tanulmányok Intézetének meghívására az Egyesült Államok Európai Unió külpolitikájának megítéléséről beszélgetett  Kevin Roberts amerikai történésszel és az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárával, Ökrös Oszkárral. A panelbeszélgetés sarkallatos pontjainak összefoglalója az NKE honlapján elérhető.

A szintén Stratégia Tanulmányok Intézete szervezésében megvalósuló Konzervatív elmék – Habsburg Ottó és más konzervatív gondolkodók öröksége transzatlanti perspektívából című konferencián Mártonffy Balázs a transzatlanti viszonyrendszer átalakulását mutatta be a fokozódó nagyhatalmi versengés és az átrendeződő világrend fényében. A rendezvény áttekintése elérhető az NKE oldalán.

Intézetünk kutatóprofesszora, Stumpf István Varga Csaba Széchenyi-díjas jogfilozófus Jogállamiság – viták közegében című könyvének bemutatóján Varga Judit igazságügyi miniszter köszöntőjét követően a kötet szerzőjével, Varga Csabával és Trócsányi László egyetemi tanárral beszélgetett Horváth Attila alkotmánybíró moderálásában. Az esemény összefoglalója elérhető az NKE honlapján.