Lezárult Dr. Philip Baxter Intézetünk által szervezett kurzusa

Az Amerika Kutatóintézet szervezésében Dr. Philip M Baxter nemzetközi biztonság- és geopolitika szakértő, a James Madison University oktatója, a University of Albany kutatója, háromnapos angol nyelvű módszertani kurzust tartott a Nemzetközi Köszszolgálati Egyetem érdeklődőinek. A szeptember 27 és 29 között szakemberek, doktorandusz hallgatók, és közigazgatásban dolgozók részvételével megvalósult képzés a legújabb Amerikában használt nyílt információszerzés és feldolgozás módszereibe engedett betekintést.

Bevezetésként a kurzus résztvevői megismerkedhettek az internet alapú keresőmotorok használatával, az adatbányászat alkalmazásával és korlátaival, valamint a kinyert adatok rendszerezésével, kiértékelésével, és vizualizálásával. Az adattípusok elkülönítésének gyakorlása mellett sor került a nyílt információk gyakorlatban történő használatának – így például az urániumdúsító üzemek feltérképezése, a műveleti előrejelzése, illetve a titkos katonai létesítmények helyzetmeghatározása – bemutatására is.

A forráselemzés következő lépéseként a képzés második napján a problémafelvetésről és az adattisztításról hallhattak a kurzus részvevői. A HTML adatok Python rendszerbe történő integrálását az így megszerzett információk vizualizálásának szabályai követték. Dr. Baxter a gráfok, diagrammok, kapcsolathálók szemléltetésével vezette rá az érdeklődőket a célorientált adatkimutatások hasznára.

A harmadik napon a geolokáció felhasználási köre és módszerei kerültek a figyelem középpontjába. Az eléleti képzést egy gyakorlati blokk zárta, melyben a részvevők csapatmunka keretében kerestek nyílt információs megoldási útvonalakat négy különböző problémafelvetésre. 

A kurzus során a hallgatók személyreszabott figyelmet és tanácsokat kaptak a jelenlegi projektjeikkel és kutatással kapcsolatban. Ennek köszönhetően minden hallgató gyakorlatba is átültethető tudással fejezte be a háromnapos képzést.

 

A hír a Nemzeti Közszolgálati Egyetem honlapján is megjelent.

 

Tags: Courses