Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Amerika Kutatóintézet

Augusztus 31-ig várja a jelentkezőket a Ludovika Scholars pályázat

A Ludovika Scholars vendégelőadói program célja, egyrészt, hogy az Egyetem polgárai számára lehetőséget biztosítson közép-kelet-európai oktatókkal, kutatókkal és szakértőkkel való eszmecserére, másrészt pedig az, hogy a vendégelőadók megismerkedjenek az Egyetemen folyó oktatói, kutatói és szakértői munkával, valamint kapcsolatot építsenek ki partnereikkel.

A Program célja, továbbá, hogy a pályázat nyertesei egy-egy hét időtartama alatt nyilvános előadásokat tartsanak, műhelymegbeszéléseken és szakmai beszélgetéseken vegyenek részt a fogadó karok, illetve kutatóintézetek szervezésében. Mindez megalapozza a küldő intézményekkel való szorosabb együttműködéseket és lehetővé teszi a jövőben joint- vagy double degree programok kiépítésének lehetőségét, közös kutatások és publikációs lehetőségek feltérképezését.

A nyertes pályázók egy ösztöndíjjal fedezett hetet tölthetnek az NKE-n nyilvános előadásokat és műhelyvitákat tartva, valamint lehetőség nyílik  a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatóival és hallgatóival történő konzultációra.

A pályázat részletes kiírása itt érhető el: https://www.uni-nke.hu/ludovika-scholars-program-vendegeloadoi-palyazat