Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Amerika Kutatóintézet

Kutatóink megjelenései az elmúlt hétről

Intézetünk munkatársainak szakértői megszólalásai és megjelenései január első hetéből:

 

Milyen engedményeket tett Kevid McCarthy a Freedom Caucus nyomására? Milyen befolyással rendelkezik a Képviselőház elnöke? Miért gyenge a pártfegyelem az Egyesült Államokban? Hogyan befolyásolja a partizán polarizáció a képviselők szavazatait? Többek között ezen kérdéseket járta körül intézetvezetőnk, Mártonffy Balázs az Inforádió Infostart műsorában. Az adás ITT nézhető vissza.

Hívható-e Kevin McCarthy megválasztása történelmi patthelyzetnek? Milyen háttértárgyalások zajlottak a november 8-ai félidős választások óta az alsóházban? Milyen mozgástere marad az új házelnöknek a koncessziókat követően? Mit eredményezhet a republikánusok megosztottságának felszínre kerülése? Mártonffy Balázs az M1 Ma reggel műsorának nyilatkozott az események mögötti mikro,- és makrofolyamatokról. Az adás ITT tekinthető meg.

Sándor Lénárd kutatónk a Hungarian Conservative hasábjain értekezett az Amerikai Legfelsőbb Bíróság oroginalista vonalat erősítő bírói kinevezéseinek szerepéről a demokratikus folyamatok és kormányzás helyreállításában. A cikk ITT olvasható teljes terjedelmében. 


Tags: News