Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Amerika Kutatóintézet

Kutatóink szereplései az elmúlt héten

Intézetvezetőnk, Mártonffy Balázs a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében megvalósuló Ludovika Szabadegyetemen mutatta be az Egyesült Államok orosz-ukrán háborúhoz köthető viszonyát. Az előadásról összefoglalója megtalálható az NKE honlapján.
Emellett az Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. (Alapkezelő) reggeli fogadással egybekötött „Infláció, stagfláció, recesszió – Mire számíthatunk 2023-ban?” című  szakmai rendezvényén ismertette a az unipoláris kor nagyhatalmi versengését leíró elméleteket és az érdekszférák jövőjét.

Fekete Rajmund, intézetünk kutatója Kossuth Rádió Az este műsorában ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász vendégeként járta körül John Fitzgerald Kennedy elnök meggyilkolásának elő- és utóéletét november 22-én, a merénylet évfordulóján. Az adás visszahallgatható ITT.

Szakos Judit intézeti koordinátor a Budapesti Corvinus Egyetem és a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara által szervezett, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által védnökölt „Hidak és utak II. Innovációs Konferencia – Lehetőségből cselekvés” című konferencián mutatta be a startup vállalatok igényeit és a kormányzati stratégiák törekvéseit összevető kutatási eredményeit. 

Doucha Lilla kutatási referens a Magyar Hadtudományi Társaság NATO Madrid után tematikájú konferenciáján vett részt és adott elő a NATO űr elrettentési politiájáról a Keszely Zoltán által elnökölt ifjúsági szekcióban. A közönség soraiban Dr. Benkő Tibor korábbi védelmi miniszter és Prof. Dr. Szenes Zoltán korábbi vezérkari főnök is helyet foglaltak a Magyar Ifjúsági Atlanti Tanács tagjai és további érdeklődő fiatalok társaságában.