Az Intézetről

Köszöntjük az Amerika Kutatóintézet oldalán!

A budapesti székhelyű intézet, munkája révén betagozódik a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Eötvös József Kutató Központ munkájába. Az Intézet ötvözi a különböző területeken dolgozó kutatók és szakemberek munkájának kutatási területét, hogy számos, multidiszciplináris kutatási eszközt és információforrást kínáljon az Egyesült Államok mai politikai, gazdasági és nemzetbiztonsági fejleményeire.

Az Intézet rendszeresen vendégül lát kutatókat és szakembereket az Egyesült Államokból és Európából egyaránt. Szívesen látunk olyan kutatókat, akik kutatásaik során nem csupán az Egyesült Államok szempontjából releváns kérdéseket vizsgálnak, hanem hangsúlyt fektetnek Magyarország és a Közép-Kelet európai régió sajátosságaira is. Az Intézet számos oktatási és kutatási programot, valamint tevékenységet támogat, amelyek egyaránt fontosak a hallgatók és az egyetemi intézetek számára, valamint kialakít egy olyan publikációs programot, amely korunk legfontosabb amerikai szakpolitikai kérdéseivel foglalkozik, leginkább azokkal, amelyek a közép-európai régió számára is relevánsak.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem egy egyedülálló, világszínvonalú egyetem, amely Közép-Európa egyik olyan legdinamikusabb fővárosában található, ahol világszerte elismert a felsőoktatás minősége és az egyetemi kultúra sokfélesége. Az Egyetem az Amerika Kutatóintézetnek szakmai fejlődést elősegítő környezetet biztosít. Ennek köszönhetően, hozzáféréssel rendelkezik számos elméleti és gyakorlati forráshoz olyan területeken, mint hadtudomány, bűnüldözés, közigazgatás, valamint nemzetközi és európai tanulmányok. Ez olyan egyedi környezetet teremt, amely összekapcsolja az elméletet és a gyakorlatot, jelentősen segítve a Intézet hatékony működését.

Vissza a kezdőoldalra